Spitalul Florence Nightingale Istanbul

Spitalul Florence Nightingale din Istanbul face parte din Grupul Florence Nightingale și este unul dintre cele mai prestigioase spitale de renume mondial ce oferă pacienților săi metode de diagnostic și tratament de ultimă generație.

Centrul de Urologie din cadrul Spitalului Florence Nightingale din Istanbul are la bază experți care gestionează cu succes procesele diagnostice și terapeutice intr-o manieră orientată spre pacient.

Prof. Ahmet Tunç ÖZDEMİR, vă invită să discutați cazul dumneavoastră!

Medic urolog renumit, cu experiență vastă în domeniu, vine în vizită în România pentru pacienții care au nevoie de consiliere medicală pentru patologii urologice.

 

Hiperplazia benignă a prostatei  (HBP) este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate cu care se confruntă bărbații la o vârstă înaintată și poate afecta semnificativ calitatea vieții dacă nu este tratată.

 

Deși au fost descrise multe metode de tratament pentru HBP, una dintre cele mai avansate metode tehnologice dintre acestea este HoLEP, Enuclearea Prostatei cu Laser Holmium.

Pentru pacienții cu afecțiuni active din cauza măririi prostatei, tratamentul chirurgical devine inevitabil dacă nu beneficiază de tratament medical. De mulți ani, metoda endoscopică a fost preferată pentru prostatele de volum mic (<90 g), iar metoda chirurgicală deschisă a fost preferată pentru prostatele mai mari (>90 g).

Cu toate acestea, progresele rapide în tehnologiile laser au permis ca prostatele mari să fie tratate cu chirurgie endoscopică cu HoLEP.

  • Descrierea procedurii chirurgicale HoLEP

Chirurgia HoLEP poate fi efectuată atât cu anestezie generală, cât și cu anestezie spinală (prin amorțire sub talie). Cu instrumente de cameră special dezvoltate, întreaga uretră este evaluată pentru stenoză, începând cu orificiul inițial al tractului urinar (uretra) la vârful penisului (mea uretral). Se vede țesutul prostatic în creștere și apoi se ajunge la vezica urinară (punga urinară). Interiorul vezicii urinare este evaluat din punct de vedere al unei formațiuni complet suspecte. Apoi, țesutul de prostată în creștere este trasat cu un laser Holmium de la anumite limite până când capsula de prostată este vizibilă. Tot țesutul de prostată este separat de capsulă și trimis în vezica urinară. Din nou, cu ajutorul unui dispozitiv special dezvoltat numit Morselator, țesuturile prostatei sunt împărțite în bucăți mici în vezică și îndepărtate din corp prin aspirare. După asigurarea că nu există sângerare cu laserul Holmium, procedura se încheie prin plasarea unei sonde. Intervenția chirurgicală HoLEP îndepărtează tot țesutul de prostată rămas în capsula prostatică, iar examinarea patologică a acestor țesuturi reduce probabilitatea de reapariție a bolii în următorii ani până la un punct în care nu există nicio posibilitate și permite diagnosticarea altor boli. HoLEP este o tehnică eficientă și sigură care poate fi utilizată în siguranță pentru prostata de orice dimensiune.

  • Avantajele HoLEP

Principalele și marile avantaje aici sunt că pacienții se confruntă cu mai puține complicații după operație comparativ cu operația deschisă, perioada de reabilitare este mai scurtă, iar calitatea vieții lor este mai puțin afectată în perioada postoperatorie timpurie.

  • De ce este importanta tehnica HoLEP ?

Este important cât de adânc acționează asupra țesutului energia folosită în operațiile endoscopice. Energia laser utilizată în tehnica HoLEP se răspândește la o adâncime mult mai mică în țesut decât în ​​alte tehnici. Din acest motiv, probabilitatea de deteriorare a nervilor care trec în jurul prostatei și asigură întărirea cu această energie, este redusă semnificativ. Din acest motiv, pacienții nu au probleme de erecție. În plus, structura numită sfincter care asigură retenția urinară poate fi deteriorată în alte tehnici chirurgicale, dar datorită faptului că această structură se află în afara câmpului chirurgical în chirurgia HoLEP, această structură poate fi protejată în mod clar, iar după operație, nu există plângeri de incontinență urinară.

  • Recuperarea pacientului dupa operatia prin tehnica HoLEP 

Alte avantaje importante ale operației HoLEP sunt că șederea în spital după operație este destul de scurtă, cateterul poate fi scos în prima zi după operație și există mai puține șanse de sângerare în comparație cu alte intervenții chirurgicale. Pacientul poate reveni la viața de zi cu zi într-o perioadă destul de scurtă de timp și își poate recăpăta sănătatea sexuală. HoLEP este o tehnică care poate fi aplicată în siguranță pe o prostată de orice dimensiune.

Evaluarea dosarului medical este gratuita!