CE ESTE PET-RMN?

 

RMN (Imagistică prin Rezonanță Magnetică) este o metodă imagistică cu sensibilitate ridicată pentru detectarea cancerului. PET (Tomografie cu Emisie de Pozitroni) poate să diagnosticheze cancerul cu ajutorul radiotrasorilor tumorali specifici, îmbunătățind precizia în diagnosticarea cancerului. PET-RMN este un produs de înaltă tehnologie, în care detectoare PET de înaltă definiție sunt încorporate în dispozitive RMN cu câmp magnetic ridicat, de 3 Tesla, rezultând cel mai precis dispozitiv de imagistică pentru diagnosticarea cancerului.

 

Utilizarea simultană a RMN 3 Tesla şi detectoarelor PET: PET-RMN

 

Examinarea RMN a întregului corp şi achiziţionarea simultană a datelor PET pot fi realizate în cadrul unei singure investigaţii cu PET-RMN.

 

Combinarea contrastului de nivel înalt al ţesuturilor moi caracteristic RMN cu examinările RMN funcţionale şi semnalele moleculare provenite din achiziţia de date PET permite evaluarea multiparametrică a cancerului.

 

Achiziţia simultană a datelor de la detectoarele PET şi examinarea RMN necesită înaltă tehnologie. O examinare RMN de înaltă rezoluţie a întregului corp combinată cu achiziţia de date PET oferă un set de date volumetrice 3D care pot reprezenta tumori de dimensiuni mici de 5 mm.

 

Cu PET- RMN, diagnosticarea cancerului, stadializarea TNM şi evaluarea răspunsului la tratament se pot efectua într-o singură şedinţă.

 

Deşi PET-RMN se foloseşte în principal pentru imagistică oncologică, este utilizată, de asemenea, în imagistică cardiacă şi neurologică.

 

DE CE SĂ ALEGI PET-RMN?

 

√ Eficienţă energetică mai bună cu un singur sistem, o singură examinare

√ Nu implică deplasarea pacienţilor de la un cabinet de examinare la altul şi vizie multiple

√ MAI PUŢINE RADIAŢII, MAI MULTE INFORMAŢII

√ EXAMINARE COMPLETĂ A TUMORILOR ŞI ORGANELOR

√ FIABILITATE SPORITĂ A DIAGNOSTICĂRII TUMORALE

√ Imagistică simultană a morfologiei, funcţiilor şi metabolismului

√ EVALUARE PRECOCE A RĂSPUNSULUI LA TERAPIA TUMORALĂ

√ Reducerea timpului de examinare cu până la 50%* cu eficienţă crescută

√ Creşterea confortului pacientului cu examinări mai scurte şi mai puţine