• Rată mare de succes în urmărirea pe termen lung

Rata de succes pe termen lung este cel mai bun indicator pentru evaluarea unui centru de transplant. Evaluarea eficientă a pacientului înainte de transplant este primul pas către succes. Estimarea riscurilor medicale concomitente și imunologice în evaluarea pacientului înainte de transplant previne rezultatele nedorite. Al doilea pas este reprezentat de o echipă chirurgicală cu experiență care folosește tehnici chirurgicale avansate. Rata de succes post-chirurgicală în cadrul Spitalului Florence Nightingale este de 99,8%. Un an de supraviețuire este de 97,4%, iar rata de succes de cinci ani reprezintă 90%, astfel se dovedește că Centrul de Transplant Renal din cadrul Spitalului Florence Nightingale are o rată de succes similară cu cele mai avansate centre de transplant de rinichi din întreaga lume.

  • Prioritate: Siguranța donatorului

Siguranța donatorului este cel mai important factor în transplantul cu donatori vii. Donatorul este evaluat în detaliu, analize de sânge, examinările radiologice și evaluarea de către specialiști, precum nefrologi, cardiologi și pneumologi, repezintă pași importanți pentru a decide dacă un donator este suficient de sănătos pentru a oferi sau nu darul vieții.

Tehnica chirurgicală specială permite o intervenție mai sigură pentru donatori. Perioada de spitalizare post-operatorie este de 2-3 zile pentru donatori, și desigur, sunt monitorizați.

Dureri minime și 3 zile de spitalizare, este mai ușor sa iei decizia de a dona un rinichi unei persoane dragi cu ajutorul tehnicii chirurgicale endoscopice.

  • Nefrectomia Retroperitonoscopică a donatorului permite tehnica minim invazivă cu nivel de siguranță crescut pentru donator.

Nefrectomia laparoscopică a donatorului a devenit standardul de aur pentru o nefrectomie a unui donator viu, deoarece aceasta duce la o covalescență scurtă și creșterea calității vieții. Totuși, siguranța intra-operativă a fost dezbătută, întrucât accesul în peritoneu poate cauza complicații. Prin abordarea retroperitoneală există mai puține șanse de a răni organele intraabdominale, deoarece peritoneul nu este deschis. Nefrectomia retroperitonoscopică asistată manual a donatorului este o abordare alternativă, care combină siguranța chirurgiei ghidate de mână cu beneficiile tehnicilor endoscopice și accesul retroperitoneal.

Experiența chirurgicală a Centrului de transplant Florence Nightingale a fost prezentată la reuniuni internaționale în SUA și Europa.

  • Cel mai modern laborator de Tipizare Tisulară din Turcia

Laboratorul de Tipizare Tisulară din Spitalul Florence nightingale deservește multe centre de transplant renal, de ficat și maduvă osoasă din regiune, precum și în Turcia. Studiile avansate efectuate în laboratorul de Tipizare Tisulară au o mare contribuție la succesul nostru. Sunt capabili să se ocupe de beneficiari cu mare sensibilitate a rinichilor întrucât au suport excelent prin monitorizarea antigenilor specifici ai donatorului. Laboratorul lor modern de Tipizare Tisulară este suportul major în evaluarea imunologică pre-transplant și post-transplat.

  • Transplant Renal Pediatric

Există multe cauze de insuficiență renală cronică la copii. Dar aceste cauze sunt destul de diferite de cele ale adulților. Cauze comune ale insuficienței renale la copii sunt malformații congenitale ale rinichilor sau ale tractului urinar, boli genetice / ereditare sau boli dobândite târziu în copilărie, de obicei, datorită anumitor anomalii ale sistemului imunitar. În ceea ce privește etapele evoluției insuficienței renale, copiii vor  necesita diferite medicamente pentru a rămâne sănătoși și pentru a prelungi durata de viață a rinichilor. În cazul copiilor cu evoluție moderată către severă în insuficiență renală până la stadiul final al bolii renale(BRST), atunci ei vor avea nevoie de dializă și eventual, un transplant de rinichi.

Dializa și transplantul sunt de obicei necesare în cazul în care funcția renală este semnificativ scăzută.

În cazul copiilor, dializa este considerată a fi mai mult o soluție temporară până când un transplant de rinichi este disponibil. Pentru cei mai mulți, deși nu pentru toți copiii, transplantul oferă o calitate mai bună vieții pe termen lung, o creștere mai bună și mai puține restricții în stilul de viață. Unii copii sunt transplantați înainte de a avea nevoie de dializă. Acest lucru este cunoscut sub numele de transplant preventiv. Nu toți copii sunt candidați pentru transplant din cauza altor afecțiuni medicale.

Contactați-ne pentru a discuta despre posibilitatea unui transplant în cazul copilului dumneavoastră.

  • Donare cu Perechi de Donatori

Centrul de Transplant Renal Florence Nightingale face schimburi de rinichi de la perechi de donatori de mai mulți ani. Schimbul de rinichi de la o pereche de donatori apare atunci când un donator viu de rinichi este incompatibil cu beneficiarul, făcând schimb de rinichi cu o altă pereche donator / beneficiar. Acest transplant cu donare de rinichi în pereche permite ca doi beneficiari incompatibili sa primească rinichii sănătoși, mai compatibili. Toate perechile donator / beneficiar eligibile medical pot participa la programul de schimb de rinichi.

Un schimb de rinichi în ambele sensuri are loc atunci când două perechi donator / beneficiar schimbă organe pentru o mai bună compatibilitate. În cazuri mai complexe, pot fi utilizate perechi suplimentare de donator / beneficiar.

Donarea în cazul incompatibilității față de grupa de sânge apare atunci când un candidat pentru transplat primește un rinichi de la un donator viu care are o grupă de sânge incompatibilă. Pentru a reduce riscul de respingere a organelor donate, candidații beneficiază de tratament medical special înainte și după transplant. Acest lucru poate presupune rezecția splinei candidatului la transplant în timpul transplantului.

O donare cu compatibilitate încrucișată pozitivă implică un donator viu și un candidat la transplant, care nu este compatibil, deoarece candidatul are anumiți anticorpi (o proteină) care reacționează imediat împotriva celulelor donatorului și duce la eșecul transplantului. Astfel, un tratament medical special (plasmafereză și medicamente imunsurpresive) este administrat pentru a preveni respingerea.

Acest tip de donare este de obicei luat in calcul atunci când nu sunt compatibili alți donatori.

 

Primul Pas Pentru Transplant

În primul rând, ar trebui să ne sunați pentru a obține informații detaliate despre șansa dumneavoastră la un transplant. După ce contactul inițial este stabilit, vă vom cere să ne trimiteți rapoartele medicale.