Tumorile sunt afecțiuni cronice care sunt rareori detectate, diagnosticate sau tratate corect de un singur medic. Evaluarea inițială și indicațiile pentru tratament sunt critice pentru prognosticul pacienților oncologici.

În îngrijirea cancerului, evaluarea și examinarea cazului unui pacient din diferite perspective este o parte importantă a planificării tratamentului. Prin urmare, unul dintre cele mai puternice instrumente în îngrijirea și tratamentul cancerului de astăzi este Comisia oncologică, cunoscut și sub numele de Tumor Board – un grup de specialiști în cancer care evaluează și analizează cazurile individuale ale pacienților pentru a determina cele mai bune opțiuni de tratament.

Vorbim despre o comisie multidisciplinara care se întrunește pentru a discuta și a evalua cazurile de cancer. Scopul este de a găsi cea mai bună soluție pentru fiecare pacient în fiecare etapă a programului de tratament și monitorizare:

  • Evaluare diagnostic;
  • Tratament medicamentos
  • Tratamentul oncologic
  • Tratament chirurgical
  • Management post-operator personalizat

 

Întâlnirile comisiilor multidisciplinare, oferă o oportunitate medicilor din diferite specialități de a discuta aspecte legate de diagnostic și de a decide în comun cea mai bună strategie de tratament. Scopul principal este de a îmbunătăți îngrijirea pacientului și de a optimiza rezultatele tratamentului prin construirea consensului între toți experții participanți. Tumor Board include oncologi, chirurgi, radioterapeuți și radiologi (imagiști). În funcție de cazul în cauză, pot fi solicitați medici cu alte specialități, precum: anatomopatologi, ginecologi, chirurgi toracici, urologi, neurochirurgi etc.

Medicii nostri

Prof. MURAT CANTAŞDEMİR, M.D.

Prof. Sezer

SAĞLAM PhD

Prof. Şefik

İğdem, MD

Prof. Sadık

Server, MD

Prof. dr. Coşkun

Tecimer

Conf. Univ. Prof. Kanay Yararbaş, MD